Pagina de prezentare a orasului Sinaia

In perioada 09 Martie – 04 Aprilie, va asteptam cu bucurie la Galeria Regala de Arta de la Casino Sinaia sa vizitati expozitia de pictura „Inceput de poveste”, semnata de artista Ana-Maria Balan!

Ana-Maria Balan este absolventa Facultatii de Design de Produs si Mediu, specializarea Ingineria si Protectia Mediului in Industrie, din cadrul Universitatii Transilvania din Brasov si absolventa cursurilor de master de la Facultatea de Ingineria Lemnului, specializarea Ecodesign si Restaurare Mobilier.

„Mereu am fost atrasa spre creatie, spre tot ceea ce defineste frumosul, natura, viata si speranta ca ne putem hrani sufletul cu pasiunile pe care le nutrim. In perioada masterului m-am ascultat si mai mult si in 2014 mi-am luat prima panza si prima valiza cu acrilice si pensule. Mama mi le-a luat. Primul meu tablou mi-a adus zambet in suflet. Mi-a placut senzatia si am continuat . Am continuat si am considerat-o un mod de relaxare, o terapie pentru suflet.

In cele din urma, terapia pentru suflet s-a confirmat a fi salvarea mea. Pictura a fost cea care m-a ajutat sa ma recompun, bucata cu bucata, pe tot parcursul anului 2018. An in care cea care mi-a format inima a pasit spre Infinit. Anul in care mi-am pierdut mama.

De data asta pictura a devenit parte din mine. Cu totul. Cu indrazneala imi pun sufletul pe panza. Ma exprim axandu-ma pe exploziile de culori. Natura ma inspira iar siluetele ma ajuta sa creez dinamica si emotie in tablouri. Cerul, Universul, Constelatia… le consider favorite si le pictez cu sufletul descoperit. Ma simt conectata cu ele, ma simt mai aproape de ea. Asta e realitatea, nu o neg. Mama m-a propulsat pe drumul aceasta. Absenta ei m-a facut sa constientizez ca nu ni se acorda mai multe vieti pe acest Pamant, fapt pentru care mi-am ascultat pasiunea. Am renuntat la calificari si job si afirm fara dubiu ca pictura imi completeaza viata! Practic, mi-o construieste si imi permite sa ma exprim liber. Ma-ncarca cu o energie care face sa vibreze tot ceea ce atinge. Energia nascuta din pasiune este creativa, iar aceasta este singura capabila sa dea miez vietii si sens existentei.

Va propun pasiune exprimata prin culoare! A devenit o constanta a existentei noastre cotidiene si o nevoie a sufletului!”


Copyright © InfoSinaia.ro & Mervani®. Toate drepturile sunt rezervate. … pagina de Contact.