Pagina de prezentare a orasului Sinaia

In perioada 21 august 2021 – 25 octombrie 2021, Vila Sipot (Casa Arhitectilor) din Sinaia va invita sa aflati povestile „din spatele cortinei” – adica din atelierele arhitectilor care au creat si dezvoltat Domeniul Regal Sinaia.

Expozitia „Galeria Arhitectilor Pelesului” va prezinta activitatea arhitectilor si peisagistilor Casei Regale din perioada 1873-1914, in piese grafice si vizuale scoase din arhive pentru a fi aratate publicului. In Vila Sipot – acest spatiu cu o poveste aparte in randul edificiilor de pe Domeniul Regal Peles Sinaia, vor fi organizate si prezentari ale specialistilor in restaurare, lectii de buna practica, evenimente de promovare a patrimoniului cultural si de evidentiere a restaurarilor asteptate de mai multi ani.

Proiectul este desfasurat de Asociatia pentru Patrimoniul Regal Peles si este co-finantat de Administratia Fondului Cultural National – AFCN. Ne mandrim cu parteneri de seama: Universitatea de Arhitectura si Urbanism Ion Mincu din Bucuresti, Universitatea de Stiinte Agronomice si Medicina Veterinara din Bucuresti si sponsori generosi: Arhsipot, Herlitz Romania si Romaqua Group Borsec.


Copyright © InfoSinaia.ro & Mervani®. Toate drepturile sunt rezervate. … pagina de Contact.