Pagina de prezentare a orasului Sinaia

Dacă studiezi muzica sau doar cânți la un instrument, ești profesionist sau muzica este pentru tine un hobby, o pasiune, vino să te întâlnești cu magia de a face muzică cu imaginație!

Imagination Summer Camp

Tabăra de vară IMAGINATION 22-28 August 2016, a III-a ediție, este prilejul unei vacanțe muzicale la Sinaia, sub îndrumarea unor muzicieni cu experienţă, români şi străini.

Invitați vor fi pianistul si pedagogul MIRCEA TIBERIAN (pian, acompaniament vocal, armonie, improvizație, ansamblu), bateristul ‘extraordinaire’ BORISLAV PETROV (Bulgaria, Olanda), saxofonistul CATALIN MILEA (ritm, compozitie, ansambluri, improvizație), chitaristul ALEX MAN (chitara, acompaniament vocal, armonie, improvizație).

Pe lângă cursuri, workshop-uri și masterclass-uri cu și despre muzica, vor fi și discuții despre succesul în cariera muzicală și profesia de muzician, modalități prin care poți deveni un muzician cu o identitate proprie ca artist, experiența de scenă, și multe alte idei care te pot inspira în această arta.

INSCRIERI:

  • Înscrierile se fac până la data de 30 iulie 2016 existând două modalități de plată: 1000 de lei pentru plata integrală sau 1200 de lei pentru plata în 2 tranșe egale (prima la inscriere și ultima la sosirea in tabără). Optional pentru cei care doresc 1 lecție zilnică individuală cu oricare din profesorii invitați, recomandăm un pachet suplimentar.
  • Pentru adulți/seniori (vârsta peste 30 ani) 1500 de lei pentru plata integrală sau 1700 de lei pentru plata în 2 tranșe egale (prima la inscriere și ultima la sosirea in tabără).
  • Prețul taberei include cazare la Casa Duca, 3 mese pe zi, cursurile propriu-zise, alte activități specifice. (Transportul nu este inclus). O parte din activitatile taberei vor avea loc la Casa de Cultura „Carmen Sylva” din Sinaia.
  • Date de contact: catalinmilea@gmail.com / tel: 0723.172.093 si 0723.266.323

PROFESORI INVITATI:

  • MIRCEA TIBERIAN detine un doctorat in muzica (PhD) si este conducatorul si fondatorul sectiei de jazz a Universitatii Nationale de Muzica din Bucuresti inca din 1991. Ca pianist si compozitor, a lucrat in numeroase ansambluri de muzica improvizata. In ultimii 20 de ani a realizat 19 albume, printre care Magic Bird, Never Ending Story, Working Underground, Alone in Heaven, Hotel of Three Beginnings, Back To My Angel, Eleven, Viaţa lumii, Trei lumini, Palindrome. Acesta a colaborat cu muzicieni ca Larry Coryell, Tomasz Stanko, Herb Robertson, John Betsch, Lisle Ellis, Maurice de Martin, Chris Dahlgren, Horst Nonnenmacher, Adam Pieronczyk, Theo Jorgensmann, Nicolas Simion, Johnny Răducanu, Anca Parghel, Dan Mîndrilă și altii. A fost distins cu premiul U.C.M.R. (1990, 1996, 2000, 2003), Muzicianul anului (2003, 2007, 2008) si cu bursa Enescu-Brâncuşi, oferita de Institutul Cultural Roman in 2006.
  • BORISLAV PETROV este absolvent al Prince Claus Conservatorium (bachelor) și Conservatorium van Amsterdam (master) Olanda, unde a urmat programul de jazz sub indrumarea lui Ralph Peterson, Owen Hart Jr. si altii. Acesta a interprins un studiu minutios in domeniul ritmului ‘Long And Short Beats: The Mystery of Bulgarian Rhythms’. Studiul se concentreaza pe esenta ritmurilor compuse bulgaresti si a evolutiei ‘folk drumming’. Include concepte si idei de extindere a acestora si includerea lor in alte stiluri de muzica improvizata sau compusa. Bobby a sustinut turnee si concerte in Olanda, Bulgaria, Serbia, Romania, Turcia, Grecia, Bosnia, Italia, Franta, Germania, Austria, Norvegia, Belgia, Mexic, Canada, Iordania, Syria, Liban, Tunisia, Egipt, India (Rajasthan), Africa de Sud cu muzicieni notabili printre care: Theodossii Spassov, Dimitar Bodurov, Dimitar Liolev, Vladimir Karparov, Benjamin Herman, Ben van Gelder, Harmen Fraanje, Jasper Blom, Joris Roelofs, Yaniv Nachum, Ruben Hein, Tony Lacatos, Franz von Chossy, Yaniv Nachum, Nicky Shrire, Alex Simu si multi altii.
  • CATALIN MILEA (instrumente de suflat, compozitie, ritm) este unul dintre cei mai creativi muzicieni ai generației sale. Prezent pe scena internațională de jazz si muzică improvizată, el a fost invitat sa participe în proiecte ca European Big Band Academy, condusa de celebrul Peter Herbolzheimer sau European Contemporary Orchestra. A urcat pe scenele unor festivaluri celebre ca Brussels Jazz Marathon, The Hague Jazz Festival, North Sea Jazz Festival etc. A colaborat cu muzicieni de renume cum sunt Eric Revis, Tommy Crane, Nasheet Waits, Sam Newsome, John Engels, Michael Vatcher, Anca Parghel, Johnny Raducanu, Mircea Tiberian si altii.
  • ALEX MAN (chitara, aranjamente) excelent cunoscător al tradiției jazzului, capabil sa dezvolte solo-uri antrenante cu un sound ce aminteste de Pat Martino, Charlie Christian, Barney Kessel. A absolvit Facultatea de jazz Richard Oschanitzky din cadrul Universitatii Tibiscus Timisoara, cu masterat la Universitatea Nationala de Muzica din Bucuresti, unde in prezent preda chitara de jazz. A colaborat cu Maria Raducanu, Sorin Romanescu, Catalin Milea, Luiza Zan, Cristi Soleanu, Ciprian si Tudor Parghel, Marius Popp, formatia Jazz Unit, Eldad Tarmu, Henry Franklin, Bega Blues Band, Lucian Nagy, Pedro Negrescu, Gabriela Costa, Big-band-ul Mc Neese State University condus de saxofonistul Rick Condit si altii. Mai mult info pe www.alexman.ro

ACTIVITĂŢI ALE TABEREI

Componenta muzicală va fi constituită din două grupuri de lucru, unul instrumental si unul vocal, ambele vor desfășura activități specifice cât și combinate. Astfel programul taberei se va finaliza cu concert în care toţi participanţii vor performa sub titulatura IMAGINATION ORCHESTRA, concepută şi condusă de saxofonistul Cătălin Milea.

FACILITĂȚI:

Cazare, 3 mese/zi, spațiul de recreere din cadrul Pensiunii Casa Duca (interior și grădină), săli de studiu și sală de concert în incinta Centrului Cultural „Carmen Sylva” din Sinaia.


Copyright © InfoSinaia.ro & Mervani®. Toate drepturile sunt rezervate. … pagina de Contact.