Pagina de prezentare a orasului Sinaia

Expozitia permanenta de arta ”The Best of #colaj #decolaj #MONtaj”, semnata de artista si designerul Svetlana Utto-Predescu, surprinde prin colaje bidimensionale, asamblaje din obiecte mostenite din familie si creatiile de design de mobilier ale artistei.

Svetlana ”intervine cu personala întelegere estetica în arhitectura obiectelor pe care le construieste – desface si suspenda centri si puncte-cheie, carora le permite o libertate aproape totala, înghetand pe cale, undeva, dupa un algoritm si o finalitate numai de artista stiute, procesele transformarii prin care creeaza.

Agresiunea naturala a timpului asupra obiectelor-pretext este continuata prin actiuni controlate: sarmele scaunelor încremenesc în tensiuni matuite de stramaturi si sunt fixate de o bruma de non-culoare deschisa ce ataca aparent întamplator suprafetele, chipurile spre lume ale obiectelor operate. Rezulta fete contorsionate ale materiei, în care se ascund sensuri artistice bogate de timp comprimat, de prezenta umana condensata.

Ingenio-ul Svetlanei Utto-Predescu ni se adreseaza, cultural-sfidator, cu gravitatea senina cu care copiii (de)construiesc si mai apoi reconstruiesc, cu pumnii stransi si ochii plini de buna mirare, marile imagini ale Cosmosului. Caci Arta, în cele din urma, este despre adevarurile fiecaruia dintre noi.” (Constantin Hostiuc)

Vernisajul expozitiei are loc pe 18 August 2018, de la ora 12:00, la Galeria Regala de Arta de la Casino Sinaia.

Intrarea la eveniment este libera!


Copyright © InfoSinaia.ro & Mervani®. Toate drepturile sunt rezervate. … pagina de Contact.