Pagina de prezentare a orasului Sinaia

In weekendul 20-22 Iulie 2018, Sinaia va gazdui Trofeul Sinaia 2018 (Campionatul National de Viteza in Coasta Dunlop – CNVCD), fiind singurul traseu stradal din campionat. Pe traseul lung de de 3 km, ce urca de la Casino Sinaia catre Telegondola, se vor intrece printre cele mai rapide masini din Romania.

Startul va fi dat din dreptul Cimitirului Eroilor si va continua pe strazile Manastirii, Furnica, Calea Codrului si Drumul Nou al Cotei 1400. in cele doua zile in zona se vor impune restrictii de circulatie. Pentru ocolirea zonelor blocate traficului, va fi afisata in oras harta rutelor alternative.

“In fiecare an, Trofeul Sinaia este un eveniment la care participa piloti de top, la volanul celor mai puternice masini de curse. Cursele de masini se numara printre sporturile mele preferate si, ca in fiecare an, voi participa si eu la aceasta intrecere. Suntem la a X-a editie si ma bucur sa vad ca participarea, atat din partea concurentilor cat si a publicului este in crestere. Urez success tuturor participantilor si sa avem vreme buna.” – Vlad Oprea, primarul orasului Sinaia.

Competitia va debuta sambata dimineata, 21 iulie, cu mansele de recunoastere si antrenamentele cronometrate, duminica urmand concursul propriu-zis. Editia din acest an este una speciala, implinind 10 ani de la inaugurare chiar in anul centenarului. Peste 70 de piloti s-au inscris la startul competitiei din acest an, ce vor garanta un adevarat spectacol automobilistic desfasurat pe singurul traseu urban din tara. Printre cele mai cunoscute nume participante la Trofeul Sinaia se afla Titi Aur si Mihai Leu, piloti de renume ce promit un show de zile mari.

Organizatorii, Primaria Sinaia, Clubul Sportiv Carpati Sinaia sub egida Federatiei Romane de Autobilism Sportiv (FRAS), au pregatit activitati in paralel cu desfasurarea cursei. Astfel, cei mici cu varsta de peste 5 ani, vor putea sa invete sa piloteze carturile electrice sub supravegherea unor piloti experimentati, pe aleea principala de la intrarea in parcul Dimitrie Ghica. De asemenea, cei mari se vor putea bucura de cursuri si simulari de conducere defensiva cu sportivii de la “Academia Titi Aur”, intr-un tir care se va afla in zona fantanii centrale din parc. In cele 2 zile de trofeu, 4 medici oftalmologi vor acorda consultatii gratuite intr-un cort amplasat pe strada Octavian Goga.

In cele 2 zile, pe unele strazi se vor impune restrictii de circulatie. Pentru ocolirea zonelor blocate traficului, puteti consulta hartile rutelor alternative afisate in oras. De asemenea, autobuzele de transport in comun nu vor mai urca in cartierul Furnica si vor avea capat de traseu la sensul giratoriu Aosta. Programul va fi afisat in statiile Transport Urban.

Circulatia va fi restrictionata dupa cum urmeaza:

  • B-dul Carol I, pe sectorul de drum dintre Strada Garii si B-dul Ferdinand, Str. O. Goga, Str. Manastirii, Str. Eroilor pe sectorul de drum dintre intersectia cu str. O. Goga si intersectia cu str. M. Cantacuzino, pentru organizarea parcului inchis si cel de service, in intervalul: Vineri, 20 iulie 2018, ora 11:00, pana duminica 22 iulie 2018, ora 21:00;
  • Traseul de competitie: strazile Eroilor, Manastirii, Furnica, Calea Codrului, Drum Nou Cota 1400 (intre Restaurant Taverna Sarbului – Restaurant Schiori) pentru zilele de sambata 21 iulie 2018 in intervalul orar 5:00 – 20:00 si duminica 22 iulie 2018 in intervalul orar 5:00 – 19:00.

Trofeul Sinaia 2018 se desfasoara sub egida Federatiei Romane de Automobilism Sportiv si este organizat de Primaria Sinaia si Clubul Sportiv Carpati Sinaia.


Copyright © InfoSinaia.ro & Mervani®. Toate drepturile sunt rezervate. … pagina de Contact.