Pagina de prezentare a orasului Sinaia

În perioada 24-25 iulie 2021 va avea loc Trofeul Sinaia 2021 – Campionatul Național de Viteză în Coastă “Dunlop” Sinaia.

“Trofeul Sinaia a fost și va rămâne un punct de reper al concursurilor de viteză. Bine ancorată în trecut, încă de la primele ediții desfășurate în perioada interbelică, competiția va încerca și în acest an, după o pauză nedorită, să se ridice la cele mai înalte pretenții în materie de piloți, mașini și spectacol automobilistic. Vreau să aduc în amintirea tuturor numele celui care a fost alături de noi în fiecare an, cetățean de onoare al orașului, domnul Marin Dumitrescu, unul dintre pionierii curselor auto din Sinaia, care din păcate ne-a părăsit la venerabila vârstă de 102 ani. Anul acesta suntem pregătiți pentru 2 zile de concurs la viteze amețitoare, pe un traseu urban, similar cu cel din Monte Carlo. Urez tuturor concurenților succes și vă invit pe toți la acest eveniment”, Vlad Oprea, primarul orașului Sinaia.

Competiția va debuta sâmbătă dimineață cu manșe de recunoaștere și antrenamente cronometrate.

Duminică vor avea loc cele 2 manșe ale concursului popriu-zis urmate de festivitatea de premiere.

Traseul de concurs se va desfășura pe străzile: Eroilor, Mănăstirii, Furnica, Calea Codrului, Drum Nou Cota 1400 (între Restaurant Taverna Sârbului – Restaurant Schiori). Acest tronson va fi închis circulaţiei rutiere în zilele de sâmbătă 24 iulie 2021 în intervalul orar 5:00–20:00 şi duminică 25 iulie 2021 intervalul orar 05:00–19:00 .

De asemenea, măsuri de restricţionare/interzicere a circulaţiei auto vor exista pe Bulevardul Carol I, pe sectorul de drum dintre străzile Aosta şi Bulevardul Ferdinand, Str. Octavian Goga, Str. Eroilor, Str. Mănăstirii (pe sectorul de drum cuprins între Str. Octavian Goga și Str. Mihail Cantacuzino) în zilele de vineri 23 iulie 2021 ora 11:00 până duminică 25 iulie 2021 ora 21:00 .

Vă rugăm să consultați harta cu rute alternative pentru a planifica din timp sejurul și pentru a evita restricțiile.

Date tehnice: pentru siguranța piloților și a spectatorilor în zonă vor fi montați 200 de baloți de paie, 20 de parapete de beton, 800 de cauciucuri și vor fi întinși 15 km de bandă de delimitare.

Organizatorii, Primăria Sinaia, Clubul Sportiv Carpați Sinaia sub egida Federației Române de Autobilism Sportiv (FRAS) vă invită la unul dintre cele mai așteptate evenimente care se desfășoară în stațiunea Sinaia, după reluarea acțiunilor sportive în aer liber.

Pentru a nu exista evenimente nedorite vă rugăm să respectați cu strictețe regulile de igienă și distanțare impuse, dar și indicațiile organizatorilor.

 

ACTUALIZARE:

La start s-au înscris 64 de piloți împărțiți în 13 grupe, care vor concura pentru a aduna puncte în Campionatul Național. În acest an la Sinaia vom avea o nouă categorie, clasa mașini electrice. Traseul este unul îndrăgit de piloții care vin la Sinaia și care în nenumărate rânduri au declarat că traseul este unul frumos dar foarte solicitant. Cursa pune la încercare piloții atât din punct de vedere tehnic, prezentând șicane și o serie de viraje rapide pe un traseu îngust, cât și prin prisma vitezelor abordate în liniile drepte.

Vineri, după ora 16:00, vor începe verificările tehnice, iar spectatorii vor putea admira mașinile din parcul auto, care anul acesta va fi pe bulevardul Carol de la intersecția cu strada Aosta până pe bulevardul Ferdinand.

Sâmbătă dimineață, de la ora 08:30, vor începe manșele de recunoaștere a traseului, iar dupa ora 14:15 vor fi antrenamente cronometrate care vor stabili ordinea intrării în cursă.

Duminică, după încă 2 ture de recunoaștere a traseului, la ora 13:15, vor începe emoțiile concursului propru-zis. Cele 2 manșe de concurs, care vor dura până în jurul orei 17:30, vor stabili învingătorul Trofeul Sinaia 2021.


Copyright © InfoSinaia.ro & Mervani®. Toate drepturile sunt rezervate. … pagina de Contact.